8 previziuni pentru firme in anul 2012

Intrun articol preluat de pe site-ul www.efin.ro despre cateva previziuni pentru anul 2012, este metionata si importantata deosebita acordata optimizarii paginii de internet pentru telefoanele mobile (punctul 5).

Iata previziunile pentru firmele din anul 2012:

1. Volatilitate. Odata cu impasul in care se afla Europa, incertitudinea economica va constitui o problema pentru orice proprietar al unei intreprinderi de dimensiuni mici. Cei care vor iesi castigatori din aceasta situatie vor fi aceia care au planuri flexibile pe termen scurt si pe termen lung referitor la afacerea lor.

2. Social media. Daca detii o afacere, cauta noi instrumente care sa te ajute sa analizezi mai bine comportamentul cumparatorilor si comentariile din diferite platforme de social-media. Utilizeaza aceste informatii pentru monetizarea prezentei afacerii tale in cadrul platformelor de socializare prin intermediul campaniilor de marketing care sa ajunga la clientii potriviti.

3. Accentul va fi pus pe publicitate online, mai ieftina.

4. Clientii vor detine puterea. Intreprinderile vor implica in mod direct clientii pentru adoptarea unor decizii de merchandising si de marketing.

5. Intensificarea utilizarii smartphone-urilor. Comerciantii care nu au site-ul optimizat pentru mobil trebuie sa inceapa cat de curand aceasta activitate. Comertul online pe mobil a crescut in 2011 cu 100%.

6. Credite mai usor de obtinut pentru firme. Proprietarii de afaceri au sanse sa obtina in cele din urma finantarea de care au envoie in 2012.

7. Serviciile se internationalizeaza. Industria serviciilor va fi la mare cautare pe pietele externe.

8. Ofertele de genul voucherelor cu reduceri de pana la 90% se vor diminua. Piata discounturilor va fi saturata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ten − 1 =